KADONEEN TREENIMOTIVAATION METSÄSTYS

Viimeisetkin kesäriennot alkaa olla takana päin ja helteisen heinäkuun jälkeen palaillaan takaisin arkirutiinien pariin. Paluu duuniin, opiskeluihin ja “uuteen normaaliin” tarkoittaa monille meistä tänäkin syksynä sitä, että päivittäiset askeleet voi melkein laskea kahden käden sormilla eikä työpäivän aikana tarvitse liikkua, kuin korkeintaan vessaan ja jääkaapille.

Pandemian mukanaan tuomat etätyöt ja -palaverit jatkavat edelleen voittokulkuaan ja tämä saattaa aiheuttaa todella ison loven päivittäiseen arki- ja hyötyliikuntaan. Kuntosaleille ja ryhmäliikuntaan saattaa edelleen olla korkea kynnys osallistua eikä pelkkä lenkkeilykään syksyn sateiden saapuessa jaksa enää innostaa samalla tavalla.

Miten sitten löytää kadoksissa oleva treenimotivaatio ja saada kiireisiinkin päiviin sujautettua sopivasti kehomme kaipaamaa liikuntaa?

AMMATTILAISTEN KOLME VINKKIÄ

GROW valmentajat paljastavat nyt kolme vinkkiä miten löytää hukassa oleva treenimotivaatio ja pitää sitä yllä arjen pyörityksessä. Ota ihmeessä nää keinot kokeiluun ja kerro meille miten ne toimi sulle!

1. PIENIN MAHDOLLINEN ASKEL

Usein sorrutaan ajattelemaan, että kaiken täytyy muuttua kerralla. Jääkaapin sisältö täytyy laittaa kokonaan uusiksi, treenata tulee ainakin 4-5 kertaa viikossa ja herkkulakkoonkin on alettava, tai muuten ei tuu mistään mitään. Wrong!

Tämäkin tapa saatta toimia joillekin, mutta kokemuksemme mukaan mitä pienemmillä stepeillä lähdetään hakemaan muutosta nykytilaan, sitä pysyvämpiä tuloksia saadaan aikaan. Maltti on siis todellakin valttia muutoksen polulla!

Jos liikunta on jäänyt minimiin viime aikoina, mieti mikä olisi pienin mahdollinen askel ja aloita siitä. Kokeile esimerkiksi startata päiväsi pienellä kävelylenkillä ennen töiden aloitusta tai ota lenkkipaussi keskellä päivää. Jo lyhyelläkin (20-30min) päivittäisellä kävelyllä on tutkitusti positiivisia vaikutuksia ihmisen perusterveydentilaan ja kunnon kohenemiseen.

Kun alat nauttia päivittäisestä lenkkeilystä, muodostuu siitä helposti uusi terveyttä tukeva rutiini ja pian huomaat innostuvasi muustakin liikunnasta entistä useammin.

2. PERUSTUKSET KUNTOON

Rakentaisitko talon ilman perustuksia?

Tämä kysymys on hyvä vastaus siihen miksi liikkeelle kannattaa lähteä maltilla ja pienin askelin. Peruskunto on kovan kunnon perusta eikä sitä saavuteta vetämällä jatkuvasti kaasu pohjassa ja mittarit punaisella.

Maksimisykkeillä tehtävät treenit on olleet jo pitkään muodissa, mutta pelkästään täysiä treenaamalla ei ikävä kyllä edistetä kenenkään terveyttä. Vaikka kovempaakin treeniä tarvitaan välillä (riippuen jokaisen henkilökohtaisista tavoitteista ja muusta elämän kuormituksesta), niin siitäkin saatava hyöty on monin kerroin kestävämpää silloin, kun “perustukset” on kunnossa.

Matalasykkeinen arkiliikunta on siis vahvan peruskunnon tärkeä peruspilari, jota ilman “taloa” on lähes mahdotonta rakentaa.

3. MIETI MISTÄ INNOSTUT

Etsi oma tyylisi liikkua! Kokeile rohkeasti eri lajeja ja tunnustele mikä niistä herättää eniten lapsenomaista innostusta sisälläsi. Liian usein me aikuiset ajaudutaan suorittamaan treenaamistakin ajatuksella “näin mun on vaan pakko tehdä” ja unohdetaan samalla se tärkeä elämäniloa ylläpitävä tosiasia, että elämästä (ja liikkumisesta) kuuluu myös voida nauttia.

Muista, että ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa treenata. Pääasia on, että liikut ja voit nauttia liikkeen tuomasta hyvästä energisestä fiiliksestä!

… Ja tästä pääset ottamaan haltuun motivoivat ja innostavat GROW -kotitreenit ja kokeilemaan ensimmäiset 7 päivää veloituksetta!