MITEN VALITA ITSELLE SOPIVA KOTITREENIVALMENNUS?

Ollaan varmaan kaikki yhtä mieltä siitä, että vuosina 2020 ja -21 on todennäköisesti lanseerattu enemmän kotitreeni- ja verkkovalmennuksia, kuin koskaan aiemmin ihmiskunnan historiassa. Poikkeusolojen vallitessa ja kuntosalien sulkeutuessa keväällä 2020 sai alkunsa myös Good Reps Only Workout.

Kuluneen vuoden aikana erilaisten verkkovalmennusten kirjo on kasvanut niin suureksi, että googlettamalla sanat “kotitreeni + valmennus” antaa hakukone loputtomalta tuntuvan listan vaihtoehtoja, joista kaikki vaikuttavat ensisilmäyksellä yhtä hyviltä. Mistä sitten tietää mikä niistä kannattaisi valita ja mikä on itselle juuri se oikea valmennus?

VÄLINEILLÄ VAI ILMAN

Ensiksi kannattaa lähteä liikkeelle siitä, mitä harjoitteluun sopivia välineitä kotoasi löytyy tai mitä olet halukas hankkimaan. Monet verkkovalmennukset tarjoaa valtavat määrät hyviä treeniohjelmia kuminauhalla, kahvakuulalla tai käsipainojen kanssa tehtäväksi, mutta harvalla meistä löytyy kotoa valmiiksi kovin kattavaa arsenaalia erilaisia välineitä.

Siksi kannattaakin valita valmennus, joka sisältää vähintään kattavan määrän oman kehon painolla suoritettavaa harjoittelua. Kun treeniohjelma ei sisällä liikaa välinekikkailua, motivaatio kotona treenaamiseen ei lopahda heti alkuunsa välineiden puuttumisen seurauksena. Toinen hyvä syy suosia kehonpainoharjoittelua on se, että simppelit koko kroppaa kehittävät treenit voi aina skaalata omaan kuntotasoon ja päivän fiilikseen sopivaksi – ja lopulta vain oma mielikuvitus on rajana kehonpainoliikkeitä varioidessa!

Parasta tietysti on, jos sama valmennuskirjasto sisältää kattavasti molempia – sekä kehonpainoharjoittelua, että välineiden avulla tehtävää treeniä. Näin kotona harjoittelustakin voi saada mahdollisimman monipuolista ja vaihtelevaa.

HYVÄ VALMENNUS INNOSTAA

Moni hienosti alkanut treenikausi tyssää valmennuksien monimutkaisuuteen, treenien uuvuttavaan määrään ja tiukkaan aikataulutukseen. Suurin osa nettivalmennuksista kyllä kertoo miten saada pois 5kg vyötäröltä tai kasvattaa hauista kotigymillä, mutta valitettavan suuri osa näistä valmennuksista ei innosta tai motivoi jatkamaan hyvin alkaneella kehityksen polulla paria viikkoa pidempään. Pian saattaakin alkaa tuntumaan, että treeniohjelman virheetön suorittaminen vaatii liikaa uhrauksia sekä syö resursseja itselle kaikkein merkityksellisimmistä asioista.

Heti alkuun kannattaa siis tehdä itselleen selväksi se, millainen valmennus motivoi sua vetämään jumppakamat niskaan myös niinä päivinä, kun hikoilu ei huvittaisi ja aikaa tai muita resursseja on käytössä rajallisesti? Saako sut liikkeelle ajatus mahdollisimman hikisestä ja hapottavasta treenistä, jonka jälkeen fiilis on kuin maailmanmestarilla vai innostutko enemmän hyvää oloa ja positiivista energiaa päiviisi tuovasta liikunnasta?

Vai olisko sittenkin siisteintä, jos voisit yhdistää kaiken edellä mainitun ja valita valmennuksen, joka tarjoaa samassa paketissa innostavaa ja hauskaa, mutta myös tehokasta ja hikistä treeniä!

LAATU TAKAA TULOKSET, EI MÄÄRÄ

Kun treenaamisessa (tai missä tahansa elämän osa-alueessa) keskitytään määrän sijaan tekemisen laatuun, kehitystä tulee, kuin itsestään. Tämä puolestaan motivoi aidosti jatkamaan treenien parissa päivästä ja viikosta toiseen. Pian jo huomaatkin, että odotat innoissasi seuraavaa treeniä etkä malta odottaa, että pääset oppimaan mihin kaikkeen kehosi pystyykään!

Good Reps Only Workout on nimensä mukaisesti laadukkaisiin ja kehitystä tuoviin toistoihin tähtäävä kotitreenivalmennus. Olemme luoneet perinteistä poikkeavan tavan treenata, jossa jokaisen GROW -treenin voi innovatiivisesti pilkkoa omaan aikatauluun, kuntotasoon tai fiilikseen sopiviksi annospaloiksi. Näin treenit on helppo aloittaa ja ennen kaikkea pitää mukana arjessa ilman, että joutuu luopumaan muista elämän tärkeistä asioista treenaamisen vuoksi.


PS. Vielä ehdit mukaan meidän uusimpaan 21 päivän #GROWFLOW -valmennukseen, jonka toinen viikko starttasi tänään! Ekat 7 päivää treenaat veloituksetta ja voit irtisanoa jäsenyyden milloin tahansa. Tuu mukaan kokeilemaan miltä tuntuu hyvien toistojen GROW -treenit ja millaista kehitystä voitkaan saada aikaan niiden avulla! #LetsGrow