GROW Subscription Liikuntaetu

9,90 99,90 

Ota Good Reps Only Workout haltuusi suoraan 1, 3, 6, 9 tai 12 kuukaudeksi liikuntaetusi hyödyntäen. Aito sekä pysyvä elämänmuutos vaatii aikaa toteutuakseen, mutta jatkuvasti kasvavan valmennuskirjastomme ansiosta sinun ei tarvitse enää koskaan huolehtia uusien ja motivoivien treenien puutteesta. Innovatiiviset treenimme skaalautuvat kehityksesi mukaan ja pitävät huolen, että haastetta riittää vielä vuosienkin päästä. Maksun voit suorittaa helposti EazyBreakin, Smartumin tai ePassin verkkomaksulla.

HUOM! Halutessasi maksaa Edenredillä, laitathan sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja saat paluuviestillä tarkemmat maksuohjeet.

Poista

Harjoittelu GROW -kurssilla tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla. Asiakas on itse vastuussa henkilökohtaisista harjoitteluun liittyvistä vakuutuksistaan.

Asiakas on tietoinen harjoitteluun liittyvistä riskeistä ja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan, vapauttaen samalla TFW Helsinki Oy:n vastuusta harjoittelujakson aikana asiakkaalle mahdollisesti ilmeneviin loukkaantumisiin tai rasitusvammoihin. TFW Helsinki Oy:n GROW -kurssit eivät sisällä vakuutuksia. Jokainen asiakas on vastuussa omasta henkilökohtaisesta vakuutusturvastaan.

Grow-Season1-Image-wBGtag-1400x900-var-2-v1_0

Päivän kohokohta

Maaliskuussa 2020 julkaistu ensimmäinen GROW -yhteislähtö pelasti tuhansien suomalaisten Koronakevään tuomalla arkeen lyhyen, mutta säännöllisen ja tehokkaan kotitreenihetken. Mukaan lähti heti jopa 3000 ihmistä ja palvelumme treenivideoita on katsottu jo yli 120 000 kertaa. Lukemattomien asiakaspalautteiden perusteella nimenomaan GROW-treenit olivatkin asiakkaidemme päivittäinen kohokohta. Tämä on sisäisen motivaation ja elinvoimasen elämän salaisuus. Kun on jotain mitä innolla odottaa, on fiilis ja treenimotivaatio automaattisesti kunnossa.

Koko perheen treenit yhdellä alustalla

GROW onnistui myös keräämään perheenjäsenet yhteen. Ei kuitenkaan perinteiseen tapaan sohvalle televisiota tuijottamaan, vaan liikkumaan oikeasti innostavan, energisoivan ja hyvinvointia edistävän treenin pariin. GROW -treenaajat ovatkin valloittaneet olohuoneet, takapihat ja lähipuistot ympäri Suomea. Suuren kysynnän takia halusimme rakentaa GROW:lle uuden valmennusalustan, jotta myös sinä ja läheisesi pääsisitte liikkumaan kanssamme entistä vaivattomammin.

Aitoa, innostavaa ja laadukasta

GROW:n toimivuus perustuu sen monipuolisuuteen ja samaistuttavuuteen. Valmentajamme ovat ruudulla omia itsejään ja treenaavat kanssasi yhtä hikisenä, kuin sinä. Emme peittele epäonnistumisia, takelteluja sanoissa tai voimien loppumista rankassa treenissä. Olemme suosiolla jättäneet pois filttereiden sävyttämän kiiltokuvahyvinvoinnin ja motivaatiokliseet ja keskittyneet ainoastaan siihen, mikä oikeasti toimii. Tästä syntyy ainutlaatuisella tavalla mukaansa tempaava kokonaisuus, jossa täydellisyyden tavoittelua tärkeämpää on se, että sinä osallistut ja treenaat kanssamme.

Unohda uhraukset ja orjallinen suorittaminen

Moni hienosti alkanut treenikausi tyssää valmennuksien monimutkaisuuteen ja tiukkaan aikataulutukseen. Saattaakin tuntua, että treeniohjelman virheetön suorittaminen vaatii liikaa uhrauksia ja syö resursseja itselle kaikkein merkityksellisimmistä asioista. Me tunnistamme ongelman ja olemme ratkaisseet sen. Olemme luoneet perinteistä poikkeavan tavan treenata, jossa jokaisen GROW-treenin voit innovatiivisesti pilkkoa juuri omaan aikatauluusi, tasoosi ja fiilikseesi sopiviksi annospaloiksi. Näin treenit on helppo aloittaa ja ottaa osaksi aktiivista arkea. #LetsGrow

Saat kaiken tämän käyttöösi

GROW X GYM

GROW X GYM -valmennuksen tavoitteena on motivoida sua salitreenien pariin ja opettaa kuinka tehdä perinteisestä kuntosaliharjoittelusta monipuolista, innostavaa ja hauskaa! Kaikki treenit on suunniteltu tehtäväksi GROW -metodin mukaan eli keskiössä on liikkeen laatu sekä niiden skaalautuvuus jokaisen omaan kuntotasoon sopivaksi.

Tulet oppimaan miten hyödyntää kahvakuulaa salitreeneissä ja kuinka tehdä suositut Run & Recovery -treenit yleisimmillä kuntosalilaitteilla. GROW X GYM -valmennuksen avulla saat uudenlaista inspiraatiota salitreenaamiseen ja voit ottaa treenit haltuun täysin omassa tahdissasi. Mukana myös huikeat DJ Mista S:n kasaamat soittolistat! Pakkaa siis salikamat kassiin ja #LetsGrow!

Tulossa pian!

Feel Yourself in 21 days Season 2 : #GROWFLOW (kesto 3 viikkoa)

#GROWFLOW -valmennuksen ensisijaisena tavoitteena on inspiroida sua löytämään omaa harjoittelua tahdittava “liikkeen flow”, jonka avulla nostat kehityksesi ja treeneistä nauttimisen jälleen astetta paremmalle tasolle.

21 päivää kestävän valmennuksen aikana tulet oppimaan miten hyvä ja monipuolinen työkalu kahvakuula on ja miten saat kuulatreeneistä parhaan mahdollisen hyödyn. #GROWFLOW :ssa tehdään viikon aikana kaksi kahvakuulatreeniä sekä yksi kaikkien aikojen suosituimmista GROW -harjoituksista, Run & Recovery -treeni. Tähän valmennuskokonaisuuteen saatiin mukaan myös täysin uudet DJ Mista S:n kasaamat soittolistat, joten ei muuta kuin lenkkarit jalkaan ja #LetsFlow !

Feel Yourself in 21 days Season 1 : #MINUNVOINTI (kesto 3 viikkoa)

#MINUNVOINTI -valmennuksen tarkoitus on opetella kunnioittamaan ja juhlimaan meidän erilaisia vartaloita, erilaisia ruokavalioita ja erilaisia treenitaustoja. Valmennuksen avulla unohdetaan markkinointikoneiston luomat keinotekoiset hyvinvointi-ihanteet ja aloitetaan häpeleimättä omannäköinen #MinunVointi!  

Tämä valmennuskokonaisuus on 21 päivän kick start aitoon ja tasapainoiseen hyvään oloon. Sen ensisijaisena tavoitteena on inspiroida sinua nauttimaan elämästä ja liikunnan tuomasta hyvästä fiiliksestä just sen näköisenä ja kokoisena, kuin nyt olet!  Valmennus ei ole SUGAR FREE, mutta se on häpeilemättömästi 100% GUILT FREE.

Jos koet vallitsevat hyvinvointi-ihanteet vieraaksi, kaipaat massasta poikkeavaa meininkiä ja innostavaa energiapotkua arkeesi, niin tää valmennus on sulle!

GROW Kahvakuulailun maailma

Kahvakuula on todella monipuolinen väline, jonka avulla voi turvallisesti ja tehokkaasti vahvistaa koko kroppaa. Tämä tekeekin kahvakuulasta yhden parhaista ja monipuolisista harjoitteluvälineistä! Ennen, kuin kuulaa alkaa heilutella täytyy kuitenkin oppia perusteet ja ottaa haltuun oikeat tekniikat, jotta vältytään turhilta vammoilta ja saadaan aikaan haluttuja tuloksia.

Kahvakuulailun Maailmasta löydät GROW -treeneihin parhaiten sopivat liikevariaatiot ja tekniikat, jotka toimivat hyvin niin sisä-, kuin ulkotreeneissäkin. Nappaa kahvakuula messiin ja Let’s GROW!

GROW Punnerruskoulu

Etunojapunnerruksesta on olemassa satoja erilaisia variaatioita ja uusien versioiden kehittelyssä ainoastaan mielikuvitus on rajana. Punnerrus on myös liike, josta monella on todella juurtuneet ennakkokäsitykset. Haluammekin heti ensimmäiseksi korjata virheellisen käsityksen siitä, että olisi olemassa erikseen miesten tai naisten punnerruksia. Ei ole! On erilaisia punnerruksia, jotka soveltuvat kaikille sukupuoleen katsomatta.

Sopiva punnerrustekniikka valitaan aina tavoitteen, osaamisen ja oman kunnon mukaan. Nyt onkin aika unohtaa kouluaikojen traumat kuntotesteistä ja päivittää ajatukset punnertamisesta 2020-luvulle. Tule mukaan harjoittelemaan ja ottamaan etunojapunnerrus haltuun yhdessä meidän kanssa!

JunnuBreak by GROW

JunnuBreak on perheen junioreiden oma verkkovalmennus, jossa tanssin avulla opetellaan positiivista asennetta, heittäytymiskykyä ja tietysti mageita breikkiliikkeitä. Kokonaisuus sisältää yhteensä viisi innostavaa videotuntia maailmalla breikissä menestystä niittäneen Johannes “Hatsolo” Hattusen johdolla. Vaikka treenit ovatkin suunnattu junnuille riittää liikkeissä ja harjoituksissa haastetta ja hauskaa yhdessä tekemistä koko perheelle.

Breikki on valittu Olympialajiksi vuoden 2024 Pariisin kesäkisoihin. Suuresta kansainvälisestä arvostuksesta huolimatta se on lajina helposti lähestyttävä, turvallinen ja sopii kenelle tahansa. Tarvitset vain vähän tilaa olkkariin, JUNNUBREAK -videot pyörimään ja tulevien olympiatoivojen jamitteluessiot ovat valmiina alkamaan.

The GROW Show Season 1: TERVE KEHO (kesto 8 viikkoa)

Kahdeksan viikon mittainen valmennuskokonaisuus on suunniteltu niin, että saisit itsellesi mahdollisimman terveen, toimintakykyisen ja vahvan kehon. Jos olet ensikertalainen GROW -treenien maailmassa, tästä valmennuksesta on hyvä lähteä liikkeelle!

Terve Keho -valmennuksen videot on toteutettu Train Along -hengessä, joten tuttuun GROW -tyyliin me hikoilemme kanssasi. Olemme jättäneet pois perinteisistä jumppaohjelmista tutun tekopirteyden sekä tyhjät hyvinvointikliseet ja keskittyneet olennaiseen eli tulokselliseen treenaamiseen ja rentoon tekemisen meininkiin pilke silmäkulmassa. Valmentajina toimivat jo edellisistä valmennuksistamme tutut Hatsolo, Petri ja Santtu.

Lisäksi show’ta tähdittävät nyt huippuvieraamme Elastinen, Mariska, Mira Luoti, Oona Kivelä, Joonas Pesonen, Teemu Potapoff, Minni Väärä ja Oku Luukkainen.

7 parasta corefinisheriä

Raudanluja core on turvallisen treenaamisen ja aktiivisen elämän perusta. Keskivartalon heikkous onkin yleinen syy siihen, miksi monet liikkeet ja tekniikat tuntuvat haastavilta tai jopa mahdottomilta. Mikäli kaipaat hieman lisää poweria keskivartalon lihaksiisi, ota haltuun fiksut, monipuoliset ja tehokkaat corefinisherimme.

Paketin avulla saat treenivarastoosi seitsemän minitreeniä, joilla core vahvistuu ja ihana polte on taattu. Valmennuksen treenit sopivat loistavasti pieneksi extraksi treenien loppuun tai energisoivaksi jumpaksi kiireisen päivän keskellä.

GROW Aamurutiinit

Voita aamusi ja voitat päiväsi. Me GROW:ssa tiedämme, että energisoivien ja voimaannuttavien aamurutiinen avulla jokaisesta päivästä voi tehdä hieman valoisamman. Muutaman tarkoin valitun liikkeen avulla virität kehosi ja mielesi positiiviseen vireeseen päivän haasteita varten.

GROW Aamurutiinit sisältää viisi timanttista kehoa ja mieltä aktivoivaa minitreeniä, joissa on kiinnitetty erityisesti huomiota avaaviin ja liikkuvuutta kehittäviin liikkeisiin. Jokainen aamurutiini on helppo suorittaa esimerkiksi samalla, kun odotat kahvin tippumista. Ota aamurutiinit haltuun ja voita päiväsi! #LetsGrow

GROW Liikepankki

GROW -liikepankista löydät kaikki valmennuksissa käyttettävät tekniikat variaatioineen ja skaalauksineen selkeästi videomuodossa. Jokainen liike opetetaan hauskasti ja ytimekkäästi, jotta saisit treeneistämme kaiken irti. Käytä liikepankkia tekniikoiden opetteluun, liikevariaatioiden tarkistamiseen tai vaikka inspiraatioksi omien treenien suunnitteluun. Liikkeitä on niin paljon, että pelkästään uusien tekniikoiden opettelu on jo loistava treeni. Lisäksi pankkia pävitetään jatkuvasti, joten sinun ei todellakaan tarvitse huolehtia siitä, että materiaali loppuisi kesken.

Tulossa pian!

Viisaat vinkit parempaan uneen ja palautumiseen by Tempur

Uni ja palautuminen ovat elinvoimaisen elämän perusta ja ilman niitä maailman parhaastakaan treeniohjelmasta ei ole täyttä hyötyä. Väsymys, kärttyisyys ja uupumuksen tunteet eivät aina johdu pelkästä arjen kuormittavuudesta, vaan joskus on puhtaasti kyse siitä, että palautuminen jää yön aikana vajavaiseksi. Onneksi jo pienillä muutoksilla unitottumuksissa saadaan aikaan jo varsin merkittäviä tuloksia unenlaatuun ja sitä kautta palautumiseen. Ota Tempurin viisaat univinkit haltuun, päivitä ajatteluasi unesta ja löydä jälleen energinen oma itsesi!

Tulossa pian!

Johdatus GROW -filosofiaan

GROW on paljon muutakin, kuin 3-8 viikon mittainen kotitreeniohjelma tai nettivalmennusalusta. Se on ennen kaikkea filosofia, jonka avulla opit ottamaan elämäsi haltuun niin, että valintasi tukevat aina kehitystä ja kasvua!

Johdatus GROW-filosofiaan syventää osaamistasi treenaamisesta ja antaa takuuvarmasti ajattelemisen aihetta elämän kaikille osa-alueille. Syntyviä oivalluksia voit soveltaa kaikkeen treenaamiseen, harrastuksiin ja työntekoon.

Meillä kaikilla on vain rajattu määrä energiaa, mutta sama määrä aikaa päivässä. GROW-filosofian sisäistämällä, et enää tuhlaa voimavarojasi ja aikaasi, vaan opit kohdentamaan kaikkein parhaan energiasi elämäsi merkityksellisempiin asioihin. Suosittelemme Johdatus GROW-filosofiaan -valmennusta kaikille, koska sen avulla saat myös treeneistäsi enemmän irti.

GROW BREKKIE: Energisoivat aamu- ja välipalat by Emili Kumpuniemi

Maukkaita ja energisoivia aamu- ja välipalaideoita ei ole koskaan liikaa. Emili Kumpuniemi onkin loihtinut meille kuusi erilaista reseptiä, joiden myötä elämä paitsi tuntuu, myös maistuu paremmalta!

Repsetit ovat helppoja ja nopeita toteuttaa, eikä niiden kokkaamisen tarvitse Master Chef -tason osaamista keittiössä. Emilin reseptit ovatkin herättäneet monen kadoksissa olleen innostuksen ruuanlaittoon. Jo pienillä muutoksilla sekä hieman paremmilla valinnoilla lähikaupassa ja keittiössä on ratkaiseva vaikutus isossa kuvassa. Ota Emilin Energisoivat aamu- ja välipalat haltuun!

GROW LUNCH: Herkulliset lounaat by Emili Kumpuniemi

Pidä tavoitteistasi kiinni Emilin herkullisten lounasreseptien avulla. Paras tapa torjua lounasbuffetin aiheuttama energiatasot tappava lounaskooma on valmistaa itse niin herkulliset lounaat, että parhaimmankin buffetin antimet kalpenevat eväidesi rinnalla.

Vältä lounaskooma, tee kaverisi kateellisiksi ja pidä kiinni tavoitteistasi näiden fantastisen herkullisten lounasreseptien avulla! Tämä paketti sisältää yhteensä kuusi hyvän olon lounasreseptiä, joiden avulla pysyt tavoitteissasi, tunnet itsesi mestarikokiksi ja mullistat käsityksesi hyvivointia tukevasta ruuasta.

GROW Kesätreenit

Enää sinun ei tarvitse pelätä kuntosi rapistumista loman aikana. Kesätreenit ovat neljän viikon kokonaisuus, jossa keskiössä ovat aidosti lomailu, rentoutuminen ja hauskanpito, treenaamista unohtamatta.

Kaikki treenit ovat rakennettu niin, että voit suorittaa ne puhtaasti oman aikatalusi, oman tasosi ja oman fiiliksesi mukaisesti. Kestävän hyvinvoinnin salaisuus ei ole orjallinen suorittaminen ja täydellisyyden tavoittelu, vaan säännöllinen osallistuminen hyvällä fiiliksellä. Ota kesätreenit haltuun ja nauti lomastasi samalla kunnostasi huolehtien! #LetsGrow

The Best of GROW Live

The Best of GROW Liveen on koottu kaikki suosituimmat livetreenimme keväältä ja kesältä 2020. Ne tarjoavat loistavaa vaihtelua treenirutiineihin ja niitä on hauska tehdä vaikka koko perheen kesken. Livet ovat huikea tapa innostaa myös ystäviä GROW:n pariin tai tehdä treenejä silloin, kun et suorita laajempia valmennuskokonaisuuksia. Jaksoissa on säännöllisesti mukana myös vierailijoita, jotka laittavat itsensä likoon kansamme. Laita Livet pyörimään ja aloita treenit kanssamme!

Mitä muut tykkäs?

ÄLÄ KULUTA PANKKIA LOPPUUN

Oletko joskus käynyt treenaamassa ja ajatellut ”vähän vielä jäi tankkiin, tehdääs vielä muutama sarja” tai samaan tyyliin yömyöhään drinkeillä ajatellut ”yksi drinkki vielä”?. Miten nämä päätökset ovat vaikuttaneet seuraavaan päivääsi? Jos kulutat pankkisi loppuun liialla treenillä tai vastaavasti sillä ”vielä yhdellä drinkillä”, seuraava päivä on takuuvarmasti todella takkuinen. Treenin kohdalla asiaa jostain syystä ajattelee eri tavalla, mutta ”yksi vielä”-ajatusmalli ei lähes koskaan ole parempi.

Mitä sitten kun väsyttää? Väsymys on ihan täysin ok, mutta jos tunnet olevasi usein väsynyt, syy saattaa olla jokin seuraavista:

1. Teit liikaa
2. Et tehnyt mitään
3. Teit parhaasi

Liikaa tekeminen ja kokonaan tekemättä jättäminen ei ole koskaan hyvästä. GROW:n treeneissä keskity säännöllisyyteen ja tekemään työ laadukkaasti. Kun tiedät, että teit parhaasi, täyttää se energiapankkiasi niin fyysisesti kuin henkisesti.

Miksi?

Turhauttaako sinua aloittaa uutta treeniohjelmaa ja huomata yhä uudelleen, että ne eivät oikein koskaan toimi? Ei ihme. Suurin osa perus treenioppaista ei toimi, koska ne eivät skaalaudu sopivaksi juuri sinulle. Ne saattavat olla liian kovia tai kevyitä, eikä niissä ole huomioitu yksilöllisiä eroja tai elimistön tilaa. Ne tuntuvat monimutkaisilta, ovat vaikeita toteuttaa tai vievät ihan liikaa aikaa. Esimerkiksi matkustaessa voi tuntua helpommalta jättää treeni väliin, kuin yrittää väkisin seurata monimutkaista treeniohjelmaa paikkojen vaihtuessa ja elämän ollessa hektistä.

Paremmalla itsetuntemuksella kohti parempia tuloksia

Lähdetään liikkeelle oletuksesta, että kukaan muu ei voi täydellisesti tietää, mikä on juuri sinulle sopiva treeni. Ei valmentaja, kaveri tai netistä ladattu treeniohjelma. Jutun juju on, että GROW -menetelmän avulla opit tietämään ja tuntemaan itse. Kun opit kuuntelemaan kehoasi ja treenaamaan sen tarpeiden mukaisesti, tuloksia alkaa syntymään kuin itsestään. Sisäistämällä GROW -menetelmän ideologian ja periaatteet, sinun ei tarvitse enää ”noudattaa” orjallisesti mitään ohjelmaa, vaan tiedät minkälaisella treenillä, juuri sinä kehityt parhaiten.

NÄMÄ TREENIT EIVÄT VÄSYTÄ SUA, VAAN SAAVAT SUT PARHAIMMILLESI

Nykypäivänä ihmiset ovat usein jo valmiiksi väsyneitä ja lopussa. Takana on loputtomilta tuntuneita työviikkoja, matkapäiviä sekä muutoin kuormittavaa arkea. Ratkaisu ei ole siinä vaiheessa treenata lisää ja kovempaa, vaan tehdä fiksumpia päätöksiä. GROW-metodin tarkoitus on auttaa sinua tallettamaan rahaa (energiaa) pankkiin, eikä ryöstäen kuluttaa sitä päivästä toiseen. Siksi nämä treenit eivät väsytä sua, vaan kasvattavat energiapankkia.

TULOKSET TULEVAT KUIN ITSES­TÄÄN

Grown tavoitteena on antaa sinulle kokonaisuus, jolla pääset tuloksiin. Treenit on helppo muistaa ja yksinkertaisia toteuttaa ihan missä vain, milloin vain. Kun sisäistät menetelmän filosofian ja ideologian sen taustalla, et välttämättä tarvitse muuta. Ideologiaamme voit myös hyödyntää kaikkiin muihinkin osa-alueisiin elämässäsi ja samalla nostaa tekemisesi uudelle tasolle. Menetelmä ulottuu siis paljon syvemmälle, kuin pelkkään treeniin. Ootko valmis? Let’s grow!

Miten?

GROW-METODI

Tulet pian saamaan kahden kuukauden treenijakson, joka on rakennettu GROW:n kolmen perusperiaatteen pohjalta. Jos pidät GROWn periaatteista kiinni, tuloksia tulee varmuudella, eikä ole vaaraa, että tekeminen johtaisi uupumukseen. GROW -treenit toimivat yksittäisenä menetelmänä, etkä tarvitse muita treeniohjelmia, mutta mikäli sinulla sellainen on, tämä voi olla hyvä tuki sen rinnalle. Voit soveltaa menetelmää myös muihin elämän osa-alueille esimerkiksi työntekoon. Näin saat elämääsi lisää ILOa. ILO sisältää elämänfilosofian (innostu, luo, onnistu).

Innostu – Treenejä on kiva tehdä

Luo – Kehityt ja opit koko ajan lisää itsestäsi

Onnistu – Saat tuloksia

KAKSI TAPAA TOTEUTTAA GROW -TREENIT

JAKSOTTAMINEN: Teet treenit pikkuhiljaa päivän aikana pieniin osiin pilkottuna. Toteuttaaksesi ohjelmaa sinun ei tarvitse varata tiettyä aikaväliä treenille, vaan voit suorittaa harjoitetta pitkin päivää. Tavoitteena on tehdä treeni läpi päivän aikana.

AIKAIKKUNA: Teet treenit tietyssä ajassa antamamme ohjelmoinnin mukaisesti.

Periaatteet

Nyt esittelemme kolme periaatetta, jotka muodostavat koko homman pohjan. Jos näistä periaatteista luistaa, GROW -treenit eivät tuota optimaalista tulosta. Seuraavia kolmea periaatetta noudattamalla varmistetaan, että paras energiasi jää niihin hetkiin, joilla on oikeasti merkitystä sinun elämässäsi. Niihin hetkiin, joissa on tärkeää, että olet iskussa, skarppina ja paras versio itsestäsi. Jotta pystyt loistamaan elämäsi työhaastattelussa, antamaan kaikkesi kisapäivänä, jaksat leikkiä lastesi kanssa tai pystyt nauttimaan arjesta terveenä läheistesi vierellä. Treenaamista markkinoidaan usein kyseenalaisilla termeillä. Keskiössä saattaa olla se, että tehdään aikaa vastaan, maksimimäärä toistoja tai muu vastaava, jolloin laatu unohdetaan. Pahimmassa tapauksessa treeneistä on tarkoituksella niin vaikeita, ettei niitä ole edes mahdollista päästä maaliin. Käteen jää luovuttamisen aiheuttama huono fiilis ja viimeistä pisaraa myöten kulutettu energiapankki. GROW -treenisessio ei ole koskaan kisa. Se ei ole se hetki, jossa yrität mitata, mihin pystyt. Treenisessiossa lataat energiaa sitä hetkeä varten, kun sinun on oltava parhaimmillasi. Kun ”game night” koittaa, GROWn avulla olet valmis räjäyttämään pankin.

PERIAATE 1. GOOD REPS ONLY

Kuten nimikin kertoo, tämä on GROW -metodin sydän. Ideana on tehdä ainoastaan laadukkaita toistoja. Olipa ohjelmoinnissa mikä toistomäärä tahansa, joudut itse loppupeleissä päättämään, mikä toistomäärä on sinulle paras. Teet pelkästään tasan niin monta toistoa, kuin pystyt tekemään laadukkaasti. Hyvä nyrkkisääntö on se, että lopetat sarjan siinä vaiheessa, kun voisit vielä tehdä tuplamäärän toistoja. Sinun tulee pystyä toistamaan sarja yhtä laadukkaasti koko treenin ajan. Jos väsyt jo heti alussa, etkä pysty pitämään laatua yllä, olet tehnyt liikaa, tai palautunut liian lyhyen ajan. Muista! Treenin viimeisen sarjan on oltava se parhain. Tällöin olet tehnyt treenin fiksuimmalla tavalla oikein.

Jos puhutaan urheilukisoista, turnauksen finaalissa on yleensä ne kaikkein vaikeimmat vastukset. Silloin pitää olla poweria jäljellä. Onnistumista ei mitata siinä, mitä olet aloittanut, vaan siinä, mitä olet tehnyt laadukkaasti loppuun. Oli kyse sitten treenistä, projektista, töistä, mistä tahansa. Palkintoa ei jaeta keskenjääneestä, vaan maaliin viedystä suoritteesta.

PERIAATE 2. GREASE THE GROOVE

Pavel Tsatsoulinen sanonnan ”Grease The Groove” tapaan, kun toistat samoja liikkeitä useasti päivittäin tai pienissä osissa päivän aikana, lihasmuisti paranee ja kehosi alkaa hermostoa myöden kehittymään ja tottuu tällaiseen treeniin. Niistä alkaa tulla normaalia kehollesi. Ajattele pitäväsi itsesi ”öljyttynä”. Tämä periaate pätee, teit treenit sitten kerralla päivässä tai jaksotettuna pienempiin osiin. Kun pidät itsesi päivittäin liikkeessä, vireystilasi pysyy ylhäällä ja voitelet kehoasi. Kun pidät annoskoon treeneissä itsellesi sopivana, toistot pysyvät laadukkaina ja kehosi palautuu sarjojen  tai treenien välissä. Mitä jos tekisit yhden kierroksen treeniä aina silloin, kun kaverit häipyvät tupakkatauolle?

PERIAATE 3. USE THE FORCE

Jedisoturin tapaan anna aikaa sille, että herättelet ja kuuntelet kehoasi. Voima kaikkeen tekemiseen tulee rentoudesta ja herkkyydestä. Aisti mitä kehossasi on meneillään. GROW ideologian mukaan optimaalinen kehitys saavutetaan vain silloin, jos maltat olla ahmimatta liian suuria treeniannoksia. Lähde aina kevyesti liikkeelle, ajattele treenin alkuosio lämmittelynä. Oman fiiliksen mukaan voit kiristää tahtia, jos tuntuu siltä, mutta pidä mielessä Good Reps Only -periaate. Mitä tahansa teet, älä pakota.

Levelit (työvaiheet)

Jokaisessa treenissä on 3 tasoa. Kaikkein tärkeintä on, tehdä paljon laadukasta työtä leveleillä 1. ja 2.

Toisin kuin normaalisti, nämä levelit eivät  sisällä aikamääreitä. Ne muuttuvat oman kuntosi ja olotilasi mukaan. Kun kehityt, voit tehdä enemmän toistoja tai tehdä enemmän kierroksia (vierailla enemmän levelillä 3). Kehitys tulee olemaan nopeaa GROW -menetelmällä. Eli pystyisit varmasti melko pian lisäämään toistoja tai sarjoja. Siitä huolimatta kannattaa pitää mielessä, että enemmän tekemällä ei välttämättä saa parempia tuloksia.

Level 1: (20% treenistä) Valmisteleva tunnusteleva ja rauhallinen työvaihe. Fiilistele päivän kuntoa, hae tuntumaa ja kuuntele missä tilassa kehosi on. Avaa liikeratoja ja lämmittele. Jos tämän levelin jättää tekemättä, et tule saamaan täyttä hyötyä seuraavasta levelistä.

Level 2: (60% treenistä) Olet edellisellä tasolla löytänyt ja virittänyt itsellesi sopivan intensiteetin päivän treenille kehoasi kuuntelemalla. Tällä levelillä siis jo tiedät, miten treeni kannattaa tehdä ja pidät intensiteetin samanlaisena. Teet laadukasta työtä alusta loppuun.

Level 3: (20% treenistä) Tällä levelillä sinun on mahdollista lisätä intensiteettiä nostamalla toistomääriä, lyhyentämällä lepoaikaa tai tekemällä liikkeistä vaikeamman version tai tekemällä liikkeen nopeammin. Ole itsellesi rehellinen, tarvitsetko tätä leveliä vai et. Voit hyvin myös suorittaa koko treenin käyttäen ainoastaan tasoja 1. ja 2.

Muista, että GROW -treeneissä ei kuitenkaan tarvitse eikä kannata keskittyä niinkään lisäämään intensiteettiä. Sillä kun intensiteetti pidetään toistojen ja levon kautta sinulle juuri ihanteellisella tasolla, saat tehtyä todella paljon laadukasta työtä. Laadukas ja itselle rehellinen tekeminen tulee viemään kehitystäsi enemmän eteenpäin, kuin intensiteetin liiallinen nostaminen. Juuri se on GROW -menetelmän salaisuus. Laatu takaa tulokset, ei määrä tai nopeus.

Miten useasti olisi hyvä vierailla levelillä 3?

Esimerkki 1. Nyrkkisääntönä voi pitää seuraavaa 80-20 esimerkkiä: Vietä treenissä 80% leveleillä 1 ja 2 ja maksimissaan 20% levelillä 3.

Esimerkki 2. Tai jos sinulla on viikossa 5 treeniä, voit vetää 80% treeneistä leveleillä 1 ja 2, mutta yhtenä päivänä viikossa voit halutessasi vierailla levelillä 3.

GROW Subscription Liikuntaetu