GROW Subscription

Alkaen: 9,90  / kk - 7 päivän ilmainen kokeilujakso

Uskomattoman suosion saavuttanut ja tuhansien suomalaisten karanteenikevään pelastanut Good Reps Only Workout-kotitreenivalmennus tekee nyt paluun innostavampana ja monipuolisempana kuin koskaan. Uudistuneessa subscription palvelussamme saat heti käyttöösi uutuudet ja kaikki jo julkaistut valmennukset. Treenikirjaston ehdoton timantti on uusi ja loistava kahdeksan viikon Terve Keho -kotitreenivalmennus, jossa Hatsolon, Santun ja Petrin lisäksi kanssasi itsensä likoon laittavat nyt myös julkisuudesta tutut Elastinen, Mariska, Mira Luoti, Oona Kivelä, Joonas Pesonen, Teemu Potapoff, Minni Väärä ja Oku Luukkainen.

HUOM! Tämä tuote on toistuvaveloitteinen palvelu, jonka voit ostaa ainoastaan maksukortillasi. Halutessasi maksaa verkkopankilla, mobiilimaksulla tai liikuntaedullasi (tällä hetkellä käytössä Smartum, Eazybreak ja ePassi), valitse GROW Subscription Liikuntaetu -tuote, jolla saat GROW-verkkovalmennuspalvelun käyttöösi vuodeksi kertamaksulla!

Clear

Harjoittelu GROW -kurssilla tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla. Asiakas on itse vastuussa henkilökohtaisista harjoitteluun liittyvistä vakuutuksistaan.

Asiakas on tietoinen harjoitteluun liittyvistä riskeistä ja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan, vapauttaen samalla TFW Helsinki Oy:n vastuusta harjoittelujakson aikana asiakkaalle mahdollisesti ilmeneviin loukkaantumisiin tai rasitusvammoihin. TFW Helsinki Oy:n GROW -kurssit eivät sisällä vakuutuksia. Jokainen asiakas on vastuussa omasta henkilökohtaisesta vakuutusturvastaan.

Grow-Season1-Subscription-1400x900-v1_0

Päivän kohokohta

Maaliskuussa 2020 julkaistu ensimmäinen GROW -yhteislähtö pelasti tuhansien suomalaisten Koronakevään tuomalla arkeen lyhyen, mutta säännöllisen ja tehokkaan kotitreenihetken. Mukaan lähti heti jopa 3000 ihmistä ja palvelumme treenivideoita on katsottu jo yli 120 000 kertaa. Lukemattomien asiakaspalautteiden perusteella nimenomaan GROW-treenit olivatkin asiakkaidemme päivittäinen kohokohta. Tämä on sisäisen motivaation ja elinvoimasen elämän salaisuus. Kun on jotain mitä innolla odottaa, on fiilis ja treenimotivaatio automaattisesti kunnossa.

Koko perheen treenit yhdellä alustalla

GROW onnistui myös keräämään perheenjäsenet yhteen. Ei kuitenkaan perinteiseen tapaan sohvalle televisiota tuijottamaan, vaan liikkumaan oikeasti innostavan, energisoivan ja hyvinvointia edistävän treenin pariin. GROW -treenaajat ovatkin valloittaneet olohuoneet, takapihat ja lähipuistot ympäri Suomea. Suuren kysynnän takia halusimme rakentaa GROW:lle uuden valmennusalustan, jotta myös sinä ja läheisesi pääsisitte liikkumaan kanssamme entistä vaivattomammin.

Aitoa, innostavaa ja laadukasta

GROW:n toimivuus perustuu sen monipuolisuuteen ja samaistuttavuuteen. Valmentajamme ovat ruudulla omia itsejään ja treenaavat kanssasi yhtä hikisenä, kuin sinä. Emme peittele epäonnistumisia, takelteluja sanoissa tai voimien loppumista rankassa treenissä. Olemme suosiolla jättäneet pois filttereiden sävyttämän kiiltokuvahyvinvoinnin ja motivaatiokliseet ja keskittyneet ainoastaan siihen, mikä oikeasti toimii. Tästä syntyy ainutlaatuisella tavalla mukaansa tempaava kokonaisuus, jossa täydellisyyden tavoittelua tärkeämpää on se, että sinä osallistut ja treenaat kanssamme.

Unohda uhraukset ja orjallinen suorittaminen

Moni hienosti alkanut treenikausi tyssää valmennuksien monimutkaisuuteen ja tiukkaan aikataulutukseen. Saattaakin tuntua, että treeniohjelman virheetön suorittaminen vaatii liikaa uhrauksia ja syö resursseja itselle kaikkein merkityksellisimmistä asioista. Me tunnistamme ongelman ja olemme ratkaisseet sen. Olemme luoneet perinteistä poikkeavan tavan treenata, jossa jokaisen GROW-treenin voit innovatiivisesti pilkkoa juuri omaan aikatauluusi, tasoosi ja fiilikseesi sopiviksi annospaloiksi. Näin treenit on helppo aloittaa ja ottaa osaksi aktiivista arkea. #LetsGrow

Saat kaiken tämän käyttöösi

The GROW Show Season 1: TERVE KEHO (kesto 8 viikkoa)

TERVE KEHO -valmennus sisältää:
✅ Kahdeksan viikon tehokkaan kotitreeniohjelman
✅ Yhteensä 40 ohjattua videotreeniä
✅ Kaiken tasoisille liikkujille skaalautuvat liikevariaatiot
✅ Todella kattavan liikepankin
✅ Viikottaiset vinkit uneen ja palautumiseen
✅ Viikottaiset ravintovinkit treenin ja hyvinvoinnin tueksi
✅ Kahdeksan motivoivaa vierailijatreeniä

Maanantaina 12.10. alkava kahdeksan viikon kotitreeniohjelma on suunniteltu niin, että saisit itsellesi mahdollisimman terveen, toimintakykyisen ja vahvan kehon. Valmennuksen videot on toteutettu Train Along -hengessä, joten tuttuun GROW -tyyliin me hikoilemme kanssasi. Olemme jättäneet pois perinteisistä jumppaohjelmista tutun tekopirteyden sekä tyhjät hyvinvointikliseet ja keskittyneet olennaiseen eli tulokselliseen treenaamiseen ja rentoon tekemisen meininkiin pilke silmäkulmassa. Valmentajina toimivat jo edellisistä valmennuksistamme tutut Hatsolo, Petri ja Santtu. Lisäksi showta tähdittävät nyt huippuvieraamme Elastinen, Mariska, Mira Luoti, Oona Kivelä, Joonas Pesonen, Teemu Potapoff, Minni Väärä ja Oku Luukkainen.

7 parasta corefinisheriä (kesto 1 viikko)

Raudanluja core on turvallisen treenaamisen ja aktiivisen elämän perusta. Keskivartalon heikkous onkin yleinen syy siihen, miksi monet liikkeet ja tekniikat tuntuvat haastavilta tai jopa mahdottomilta. Mikäli kaipaat hieman lisää poweria keskivartalon lihaksiisi, ota haltuun fiksut, monipuoliset ja tehokkaat corefinisherimme. Paketin avulla saat treenivarastoosi seitsemän minitreeniä, joilla core vahvistuu ja ihana polte on taattu. Valmennuksen treenit sopivat loistavasti pieneksi extraksi treenien loppuun tai energisoivaksi jumpaksi kiireisen päivän keskellä.

GROW Aamurutiinit vol. 1

Voita aamusi ja voitat päiväsi. Me GROW:ssa tiedämme, että energisoivien ja voimaannuttavien aamurutiinen avulla jokaisesta päivästä voi tehdä hieman valoisamman. Muutaman tarkoin valitun liikkeen avulla virität kehosi ja mielesi positiiviseen vireeseen päivän haasteita varten. GROW Aamurutiinit vol. 1 sisältää viisi timanttista kehoa ja mieltä aktivoivaa minitreeniä, joissa on kiinnitetty erityisesti huomiota avaaviin ja liikkuvuutta kehittäviin liikkeisiin. Jokainen aamurutiini on helppo suorittaa esimerkiksi samalla, kun odotat kahvin tippumista. Ota aamurutiinit haltuun ja voita päiväsi! #LetsGrow

GROW-liikepankki

GROW -liikepankista löydät kaikki valmennuksissa käyttettävät tekniikat variaatioineen ja skaalauksineen selkeästi videomuodossa. Jokainen liike opetetaan hauskasti ja ytimekkäästi, jotta saisit treeneistämme kaiken irti. Käytä liikepankkia tekniikoiden opetteluun, liikevariaatioiden tarkistamiseen tai vaikka inspiraatioksi omien treenien suunnitteluun. Liikkeitä on niin paljon, että pelkästään uusien tekniikoiden opettelu on jo loistava treeni. Lisäksi pankkia pävitetään jatkuvasti, joten sinun ei todellakaan tarvitse huolehtia siitä, että materiaali loppuisi kesken.

Tulossa pian!

Viisaat vinkit parempaan uneen ja palautumiseen by Tempur

Uni ja palautuminen ovat elinvoimaisen elämän perusta ja ilman niitä maailman parhaastakaan treeniohjelmasta ei ole täyttä hyötyä. Väsymys, kärttyisyys ja uupumuksen tunteet eivät aina johdu pelkästä arjen kuormittavuudesta, vaan joskus on puhtaasti kyse siitä, että palautuminen jää yön aikana vajavaiseksi. Onneksi jo pienillä muutoksilla unitottumuksissa saadaan aikaan jo varsin merkittäviä tuloksia unenlaatuun ja sitä kautta palautumiseen. Ota Tempurin viisaat univinkit haltuun, päivitä ajatteluasi unesta ja löydä jälleen energinen oma itsesi!

Tulossa pian!

Johdatus GROW-filosofiaan

GROW on muutakin kuin kahdeksan viikon kotitreeniohjelma tai nettivalmennusalusta. Se on ennen kaikkea filosofia, jonka avulla opit ottamaan elämäsi haltuun niin, että valintasi tukevat aina kehitystä ja kasvua. Johdatus GROW-filosofiaan syventää osaamistasi treenaamisesta ja antaa takuuvarmasti ajattelemisen aihetta elämän kaikille osa-alueille. Syntyviä oivalluksia voit soveltaa kaikkeen treenaamiseen, harrastuksiin ja työntekoon. Meillä kaikilla on vain rajattu määrä energiaa. GROW-filosofian sisäistämällä, et enää tuhlaa voimavarojasi, vaan opit kohdentamaan kaikkein parhaan energiasi elämäsi merkityksellisempiin asioihin. Suosittelemme Johdatus GROW-filosofiaan -valmennusta kaikille, koska sen avulla saat myös treeneistäsi enemmän irti.

Tulossa pian!

GROW BREKKIE: Energisoivat aamu- ja välipalat by Emili Kumpuniemi

Maukkaita ja energisoivia aamu- ja välipalaideoita ei ole koskaan liikaa. Emili Kumpuniemi onkin loihtinut meille 6 reseptiä, joiden myötä elämä paitsi tuntuu, myös maistuu paremmalta. Repsetit ovat helppoja ja nopeita toteuttaa, eikä niiden kokkaamisen tarvitse Master Chef -tason osaamista keittiössä. Emilin reseptit ovatkin herättäneet monen kadoksissa olleen innostuksen ruuanlaittoon. Jo pienillä muutoksilla sekä hieman paremmilla valinnoilla lähikaupassa ja keittiössä on ratkaiseva vaikutus isossa kuvassa. Ota Emilin Energisoivat aamu- ja välipalat haltuun!

GROW LUNCH: Herkulliset lounaat by Emili Kumpuniemi

Pidä tavoitteistasi kiinni Emilin herkullisten lounasreseptien avulla. Paras tapa torjua lounasbuffetin aiheuttama energiatasot tappava lounaskooma on valmistaa itse niin herkulliset lounaat, että parhaimmankin buffetin antimet kalpenevat eväidesi rinnalla. Vältä lounaskooma, tee kaverisi kateellisiksi ja pidä kiinni tavoitteistasi näiden fantastisen herkullisten lounasreseptien avulla. Tämä paketti sisältää yhteensä kuusi hyvän olon lounasreseptiä, joiden avulla pysyt tavoitteissasi, tunnet itsesi mestarikokiksi ja mullistat käsityksesi hyvivointia tukevasta ruuasta.

GROW Kesätreenit

Enää sinun ei tarvitse pelätä kuntosi rapistumista loman aikana. Kesätreenit ovat neljän viikon kokonaisuus, jossa keskiössä ovat aidosti lomailu, rentoutuminen ja hauskanpito, treenaamista unohtamatta. Kaikki treenit ovat rakennettu niin, että voit suorittaa ne puhtaasti oman aikatalusi, oman tasosi ja oman fiiliksesi mukaisesti. Kestävän hyvinvoinnin salaisuus ei ole orjallinen suorittaminen ja täydellisyyden tavoittelu, vaan säännöllinen osallistuminen hyvällä fiiliksellä. Ota kesätreenit haltuun ja nauti lomastasi samalla kunnostasi huolehtien.

The Best of GROW Live

The Best of GROW Liveen on koottu kaikki suosituimmat livetreenimme keväältä ja kesältä 2020. Ne tarjoavat loistavaa vaihtelua treenirutiineihin ja niitä on hauska tehdä vaikka perheen kesken. Livet ovat huikea tapa innostaa myös ystäviä GROW:n pariin tai tehdä treenejä silloin, kun et suorita laajempia valmennuskokonaisuuksia. Jaksoissa on säännöllisesti mukana myös vierailijoita, jotka laittavat itsensä likoon kansamme. Laita Livet pyörimään ja aloita treenit kanssamme!

Mitä muut tykkäs?

“Kulunut kevät oli mulle todella raskas. Kesken pahimman vessapaperihamstraushässäkän mut irtisanottiin töistä täysin yllättäen. Tuntu, että miten ihmeessä kaikesta selviää ja mihin kaiken sen töiltä liikenevän energian käyttäisi! Ei oikein uskaltanut käyttää rahaakaan mihinkään.⁣⁣Onneksi nämä valmennukset olivat jopa työttömälle niin edullisia, ettei ollut ongelmaa liittyä mukaan.👌🏼 Iso kiitos siis siitä, että näin edullisella hinnalla sai näin laadukasta settiä!⁣”⁣

“GROW – treenit lasten kanssa sujuu loistavasti 👊🏻😊 Isompi 4v. tekee lähes poikkeuksetta kaikki treenit miun kanssa. Juoksutreenit mennään kimpassa ja hän saa samalla harjoitella pyöräilyä.⁣⁣Ja myös kehitys mitä noin pienelle on tullut, on aivan mahtavaa seurattavaa. 😍❤️ Tarkoitan siis sitä, miten tasapaino ja kehon hallinta on huimasti hänellä kehittynyt!⁣⁣Pienempi 1,5v. on seurannut meitä vierestä ja hänkin yrittää kovasti perässä. Tai sitten hän antaa lisävastusta mm. kun teen kyykkyjä, niin hän on lisäpainona. 😅💪🏻”⁣⁣

“En olisi uskonut että kotona treenaaminen voi olla näin hauskaa, treenin jälkeen näen aina peilissä hymyilevän ja hikisen ihmisen. 😅⁣⁣⁣⁣⁣⁣Tämä valmennus on muuttanut monia käsityksiäni treenamisesta, itseltä on poistunut sellainen hampaat irvessä väkisin puskeminen kokonaan.⁣⁣⁣⁣⁣⁣Kehon sekä mielen hyvinvointi on noussut ihan uudelle tasolle näiden treenien, huikeiden koutsien, sekä myös tämän yhteisön ansiosta. 💎🤩”⁣⁣⁣

ÄLÄ KULUTA PANKKIA LOPPUUN

Oletko joskus käynyt treenaamassa ja ajatellut ”vähän vielä jäi tankkiin, tehdääs vielä muutama sarja” tai samaan tyyliin yömyöhään drinkeillä ajatellut ”yksi drinkki vielä”?. Miten nämä päätökset ovat vaikuttaneet seuraavaan päivääsi? Jos kulutat pankkisi loppuun liialla treenillä tai vastaavasti sillä ”vielä yhdellä drinkillä”, seuraava päivä on takuuvarmasti todella takkuinen. Treenin kohdalla asiaa jostain syystä ajattelee eri tavalla, mutta ”yksi vielä”-ajatusmalli ei lähes koskaan ole parempi.

Mitä sitten kun väsyttää? Väsymys on ihan täysin ok, mutta jos tunnet olevasi usein väsynyt, syy saattaa olla jokin seuraavista:

1. Teit liikaa
2. Et tehnyt mitään
3. Teit parhaasi

Liikaa tekeminen ja kokonaan tekemättä jättäminen ei ole koskaan hyvästä. GROW:n treeneissä keskity säännöllisyyteen ja tekemään työ laadukkaasti. Kun tiedät, että teit parhaasi, täyttää se energiapankkiasi niin fyysisesti kuin henkisesti.

Miksi?

Turhauttaako sinua aloittaa uutta treeniohjelmaa ja huomata yhä uudelleen, että ne eivät oikein koskaan toimi? Ei ihme. Suurin osa perus treenioppaista ei toimi, koska ne eivät skaalaudu sopivaksi juuri sinulle. Ne saattavat olla liian kovia tai kevyitä, eikä niissä ole huomioitu yksilöllisiä eroja tai elimistön tilaa. Ne tuntuvat monimutkaisilta, ovat vaikeita toteuttaa tai vievät ihan liikaa aikaa. Esimerkiksi matkustaessa voi tuntua helpommalta jättää treeni väliin, kuin yrittää väkisin seurata monimutkaista treeniohjelmaa paikkojen vaihtuessa ja elämän ollessa hektistä.

Paremmalla itsetuntemuksella kohti parempia tuloksia

Lähdetään liikkeelle oletuksesta, että kukaan muu ei voi täydellisesti tietää, mikä on juuri sinulle sopiva treeni. Ei valmentaja, kaveri tai netistä ladattu treeniohjelma. Jutun juju on, että GROW -menetelmän avulla opit tietämään ja tuntemaan itse. Kun opit kuuntelemaan kehoasi ja treenaamaan sen tarpeiden mukaisesti, tuloksia alkaa syntymään kuin itsestään. Sisäistämällä GROW -menetelmän ideologian ja periaatteet, sinun ei tarvitse enää ”noudattaa” orjallisesti mitään ohjelmaa, vaan tiedät minkälaisella treenillä, juuri sinä kehityt parhaiten.

NÄMÄ TREENIT EIVÄT VÄSYTÄ SUA, VAAN SAAVAT SUT PARHAIMMILLESI

Nykypäivänä ihmiset ovat usein jo valmiiksi väsyneitä ja lopussa. Takana on loputtomilta tuntuneita työviikkoja, matkapäiviä sekä muutoin kuormittavaa arkea. Ratkaisu ei ole siinä vaiheessa treenata lisää ja kovempaa, vaan tehdä fiksumpia päätöksiä. GROW-metodin tarkoitus on auttaa sinua tallettamaan rahaa (energiaa) pankkiin, eikä ryöstäen kuluttaa sitä päivästä toiseen. Siksi nämä treenit eivät väsytä sua, vaan kasvattavat energiapankkia.

TULOKSET TULEVAT KUIN ITSES­TÄÄN

Grown tavoitteena on antaa sinulle kokonaisuus, jolla pääset tuloksiin. Treenit on helppo muistaa ja yksinkertaisia toteuttaa ihan missä vain, milloin vain. Kun sisäistät menetelmän filosofian ja ideologian sen taustalla, et välttämättä tarvitse muuta. Ideologiaamme voit myös hyödyntää kaikkiin muihinkin osa-alueisiin elämässäsi ja samalla nostaa tekemisesi uudelle tasolle. Menetelmä ulottuu siis paljon syvemmälle, kuin pelkkään treeniin. Ootko valmis? Let’s grow!

Miten?

GROW-METODI

Tulet pian saamaan kahden kuukauden treenijakson, joka on rakennettu GROW:n kolmen perusperiaatteen pohjalta. Jos pidät GROWn periaatteista kiinni, tuloksia tulee varmuudella, eikä ole vaaraa, että tekeminen johtaisi uupumukseen. GROW -treenit toimivat yksittäisenä menetelmänä, etkä tarvitse muita treeniohjelmia, mutta mikäli sinulla sellainen on, tämä voi olla hyvä tuki sen rinnalle. Voit soveltaa menetelmää myös muihin elämän osa-alueille esimerkiksi työntekoon. Näin saat elämääsi lisää ILOa. ILO sisältää elämänfilosofian (innostu, luo, onnistu).

Innostu – Treenejä on kiva tehdä

Luo – Kehityt ja opit koko ajan lisää itsestäsi

Onnistu – Saat tuloksia

KAKSI TAPAA TOTEUTTAA GROW -TREENIT

JAKSOTTAMINEN: Teet treenit pikkuhiljaa päivän aikana pieniin osiin pilkottuna. Toteuttaaksesi ohjelmaa sinun ei tarvitse varata tiettyä aikaväliä treenille, vaan voit suorittaa harjoitetta pitkin päivää. Tavoitteena on tehdä treeni läpi päivän aikana.

AIKAIKKUNA: Teet treenit tietyssä ajassa antamamme ohjelmoinnin mukaisesti.

Periaatteet

Nyt esittelemme kolme periaatetta, jotka muodostavat koko homman pohjan. Jos näistä periaatteista luistaa, GROW -treenit eivät tuota optimaalista tulosta. Seuraavia kolmea periaatetta noudattamalla varmistetaan, että paras energiasi jää niihin hetkiin, joilla on oikeasti merkitystä sinun elämässäsi. Niihin hetkiin, joissa on tärkeää, että olet iskussa, skarppina ja paras versio itsestäsi. Jotta pystyt loistamaan elämäsi työhaastattelussa, antamaan kaikkesi kisapäivänä, jaksat leikkiä lastesi kanssa tai pystyt nauttimaan arjesta terveenä läheistesi vierellä. Treenaamista markkinoidaan usein kyseenalaisilla termeillä. Keskiössä saattaa olla se, että tehdään aikaa vastaan, maksimimäärä toistoja tai muu vastaava, jolloin laatu unohdetaan. Pahimmassa tapauksessa treeneistä on tarkoituksella niin vaikeita, ettei niitä ole edes mahdollista päästä maaliin. Käteen jää luovuttamisen aiheuttama huono fiilis ja viimeistä pisaraa myöten kulutettu energiapankki. GROW -treenisessio ei ole koskaan kisa. Se ei ole se hetki, jossa yrität mitata, mihin pystyt. Treenisessiossa lataat energiaa sitä hetkeä varten, kun sinun on oltava parhaimmillasi. Kun ”game night” koittaa, GROWn avulla olet valmis räjäyttämään pankin.

PERIAATE 1. GOOD REPS ONLY

Kuten nimikin kertoo, tämä on GROW -metodin sydän. Ideana on tehdä ainoastaan laadukkaita toistoja. Olipa ohjelmoinnissa mikä toistomäärä tahansa, joudut itse loppupeleissä päättämään, mikä toistomäärä on sinulle paras. Teet pelkästään tasan niin monta toistoa, kuin pystyt tekemään laadukkaasti. Hyvä nyrkkisääntö on se, että lopetat sarjan siinä vaiheessa, kun voisit vielä tehdä tuplamäärän toistoja. Sinun tulee pystyä toistamaan sarja yhtä laadukkaasti koko treenin ajan. Jos väsyt jo heti alussa, etkä pysty pitämään laatua yllä, olet tehnyt liikaa, tai palautunut liian lyhyen ajan. Muista! Treenin viimeisen sarjan on oltava se parhain. Tällöin olet tehnyt treenin fiksuimmalla tavalla oikein.

Jos puhutaan urheilukisoista, turnauksen finaalissa on yleensä ne kaikkein vaikeimmat vastukset. Silloin pitää olla poweria jäljellä. Onnistumista ei mitata siinä, mitä olet aloittanut, vaan siinä, mitä olet tehnyt laadukkaasti loppuun. Oli kyse sitten treenistä, projektista, töistä, mistä tahansa. Palkintoa ei jaeta keskenjääneestä, vaan maaliin viedystä suoritteesta.

PERIAATE 2. GREASE THE GROOVE

Pavel Tsatsoulinen sanonnan ”Grease The Groove” tapaan, kun toistat samoja liikkeitä useasti päivittäin tai pienissä osissa päivän aikana, lihasmuisti paranee ja kehosi alkaa hermostoa myöden kehittymään ja tottuu tällaiseen treeniin. Niistä alkaa tulla normaalia kehollesi. Ajattele pitäväsi itsesi ”öljyttynä”. Tämä periaate pätee, teit treenit sitten kerralla päivässä tai jaksotettuna pienempiin osiin. Kun pidät itsesi päivittäin liikkeessä, vireystilasi pysyy ylhäällä ja voitelet kehoasi. Kun pidät annoskoon treeneissä itsellesi sopivana, toistot pysyvät laadukkaina ja kehosi palautuu sarjojen  tai treenien välissä. Mitä jos tekisit yhden kierroksen treeniä aina silloin, kun kaverit häipyvät tupakkatauolle?

PERIAATE 3. USE THE FORCE

Jedisoturin tapaan anna aikaa sille, että herättelet ja kuuntelet kehoasi. Voima kaikkeen tekemiseen tulee rentoudesta ja herkkyydestä. Aisti mitä kehossasi on meneillään. GROW ideologian mukaan optimaalinen kehitys saavutetaan vain silloin, jos maltat olla ahmimatta liian suuria treeniannoksia. Lähde aina kevyesti liikkeelle, ajattele treenin alkuosio lämmittelynä. Oman fiiliksen mukaan voit kiristää tahtia, jos tuntuu siltä, mutta pidä mielessä Good Reps Only -periaate. Mitä tahansa teet, älä pakota.

Levelit (työvaiheet)

Jokaisessa treenissä on 3 tasoa. Kaikkein tärkeintä on, tehdä paljon laadukasta työtä leveleillä 1. ja 2.

Toisin kuin normaalisti, nämä levelit eivät  sisällä aikamääreitä. Ne muuttuvat oman kuntosi ja olotilasi mukaan. Kun kehityt, voit tehdä enemmän toistoja tai tehdä enemmän kierroksia (vierailla enemmän levelillä 3). Kehitys tulee olemaan nopeaa GROW -menetelmällä. Eli pystyisit varmasti melko pian lisäämään toistoja tai sarjoja. Siitä huolimatta kannattaa pitää mielessä, että enemmän tekemällä ei välttämättä saa parempia tuloksia.

Level 1: (20% treenistä) Valmisteleva tunnusteleva ja rauhallinen työvaihe. Fiilistele päivän kuntoa, hae tuntumaa ja kuuntele missä tilassa kehosi on. Avaa liikeratoja ja lämmittele. Jos tämän levelin jättää tekemättä, et tule saamaan täyttä hyötyä seuraavasta levelistä.

Level 2: (60% treenistä) Olet edellisellä tasolla löytänyt ja virittänyt itsellesi sopivan intensiteetin päivän treenille kehoasi kuuntelemalla. Tällä levelillä siis jo tiedät, miten treeni kannattaa tehdä ja pidät intensiteetin samanlaisena. Teet laadukasta työtä alusta loppuun.

Level 3: (20% treenistä) Tällä levelillä sinun on mahdollista lisätä intensiteettiä nostamalla toistomääriä, lyhyentämällä lepoaikaa tai tekemällä liikkeistä vaikeamman version tai tekemällä liikkeen nopeammin. Ole itsellesi rehellinen, tarvitsetko tätä leveliä vai et. Voit hyvin myös suorittaa koko treenin käyttäen ainoastaan tasoja 1. ja 2.

Muista, että GROW -treeneissä ei kuitenkaan tarvitse eikä kannata keskittyä niinkään lisäämään intensiteettiä. Sillä kun intensiteetti pidetään toistojen ja levon kautta sinulle juuri ihanteellisella tasolla, saat tehtyä todella paljon laadukasta työtä. Laadukas ja itselle rehellinen tekeminen tulee viemään kehitystäsi enemmän eteenpäin, kuin intensiteetin liiallinen nostaminen. Juuri se on GROW -menetelmän salaisuus. Laatu takaa tulokset, ei määrä tai nopeus.

Miten useasti olisi hyvä vierailla levelillä 3?

Esimerkki 1. Nyrkkisääntönä voi pitää seuraavaa 80-20 esimerkkiä: Vietä treenissä 80% leveleillä 1 ja 2 ja maksimissaan 20% levelillä 3.

Esimerkki 2. Tai jos sinulla on viikossa 5 treeniä, voit vetää 80% treeneistä leveleillä 1 ja 2, mutta yhtenä päivänä viikossa voit halutessasi vierailla levelillä 3.

GROW Subscription